Inloggen

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Wireframe

  • Posted on:  %PM, %20 %796 %2013 %18:%juli
  • Geschreven door 

Een wireframedesign laat de lay-out van de website zien in een versimpelde vorm. De juiste look & feel wordt bewust achterwege gelaten binnen deze fase om zo de focus te houden op: "Wat komt waar?" Een wireframe design is met name belangrijk bij complexe websites met veel functionaliteit zoals een Intranet, een Extranet of een Community website.

Het indelen van de vele elementen is de essentie van een wireframe. Dit is vooral essentieel bij een website waarbij de functionaliteit belangrijk is. Denk hierbij aan een Intranet, een klantenportal of een Community website. Vanuit een functionele beschrijving worden de benodigde elementen gehaald en binnen het wireframe design geplaatst.

Een voorbeeld: in de functionele beschrijving en de offerte staat beschreven: "Gebruikers moeten kunnen inloggen." Dit lijkt in de basis simpel maar hier komt in de praktijk toch meer bij kijken. Moet een gebruiker ook kunnen uitloggen? En wat gebeurt er als de gebruiker zijn wachtwoord is vergeten? Hoe kan een gebruiker weten wanneer hij of zij ingelogd is of niet? De oplossingen worden dan getoond in het wireframe design. Hier wordt vervolgens een knop getoond met "wachtwoord vergeten?" en komt op de profielpagina van de gebruiker te staan: "Welkom ____" met hiernaast de knop: "Uitloggen."

Dit simpele voorbeeld geeft aan hoe één zin in een functioneel beschrijving zorgt voor meerdere elementen binnen een wireframe design. Het wireframe is de basis voor het webdesign welke later weer omgezet wordt in een functionele website.

Lees 5164 keer Laatst aangepast op %PM, %02 %822 %2013 %18:%aug
Meer in deze categorie: « Webshop Webdesign »