Inloggen

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Webdesign

  • Posted on:  %PM, %20 %794 %2013 %18:%juli
  • Geschreven door 

Het begin van de ontwikkeling van een goede website is altijd het webdesign. Een goed webdesign zorgt voor de acceptatie en totstandkoming van communicatie. Zo beslist uw doelgroep binnen 2,5 seconden of ze uw website gaan bekijken of niet. Verder zorgt een goed webdesign voor conversie en kan een goed ontworpen website positief bijdragen aan de resultaten binnen zoekmachines.

Hoe ziet een webdesigntraject eruit?
Aangezien we altijd customwerk leveren verloopt elk traject anders. Maar over het algemeen begint het ontwerpen van een website met een briefinggesprek. Tijdens dit gesprek zit iedereen die betrokken is bij het project bij elkaar om ideeën uit te wisselen. Er wordt vastgelegd welke onderdelen terug moeten komen in het webdesign.

Met de informatie van het briefing gesprek, de statistiekgegevens van bezoekers en de huisstijlrichtlijnen gaan we aan de slag met het webdesign. Tijdens dit proces proberen we de ideale website te ontwerpen die aansluit bij de specifieke wensen, de doelgroep en de opdrachtgever zelf. Het resultaat van dit proces uit zich in een aantal lay-outs (pagina's) die precies weergeven hoe de website eruit gaat zien. Dit resultaat presenteren we aan de opdrachtgever waarbij we het webdesign ook verdedigen en uitleggen waarom we iets op een bepaalde manier vormgegeven hebben. De feedback wordt verwerkt in een revisieronde.

Wat zijn revisierondes?
Het kan zijn dat er na de presentatie van het webdesign aanpassingen gedaan moeten worden. Deze aanpassingen bundelen we samen in een revisieronde zodat er vanuit onze kant en die van de opdrachtgever precies duidelijk is wat er aangepast wordt. Het resultaat van een revisieronde koppelen we terug ter goedkeuring. In de meeste gevallen is er na één of twee revisierondes een akkoord voor het webdesign. Het is echter altijd mogelijk om een extra revisieronde in te gaan.

Wanneer het webdesign helemaal naar wens is vragen we om een definitieve goedkeuring van de opdrachtgever. Na goedkeuring van het webdesign wordt deze omgezet naar een functionele website, ook wel development genoemd.

Lees 5498 keer Laatst aangepast op %PM, %02 %821 %2013 %18:%aug
Meer in deze categorie: « Wireframe Development »